Första svensken vann poker-VM

För ett par månader sedan gick poker-VM i Las Vegas av stapeln och vann gjorde faktiskt en svensk. Svensken heter Martin Jacobson och blev i och med sin vinst den första svensken att ta hem titeln. Han tog hem vinstpotten på 74 miljoner dollar genom en triss i tior.

286371-the-royal-hearts

Poker är ett utav de absolut populäraste casinospelen online och många svenskar sätter sig några timmar i veckan framför datorn för att spela ett bord eller två. Men det finns vissa som spelar mer än andra, och dessa personer blir oftast även mycket bättre än alla andra. För poker handlar faktiskt mycket om skicklighet, även om det är en del tur inblandat också. En utav dessa personer, som med tanke på hur duktigt han är måste ha spelat enormt mycket poker, är Martin Jacobson.

Första svensken att vinna

I Dagens Nyheter kan man läsa om hur han vann VM i poker i slutet på förra året. Han är därmed den första svensken att göra det någonsin eftersom det tidigare bara varit svenskar som kommit till finalbordet och inte längre. Tävlingen hölls i spelets huvudstad Las Vegas och över 6 000 personer deltog. Jacobson spelade de sista händerna mot norrmannen Felix Stephensen och holländaren Jorryt van Hoof men det var norrmannen som Jacobson slutligen vann mot. Vann gjorde han med en triss i tior. På sista handen gick de båda skandinaverna all-in och norrmannen hade runt 28 miljoner marker och ett ess och en nia på handen. Svensken hade dock 170 miljoner marker och ett par i tior på handen.

Vann 74 miljoner kronor

Vinsten innebär att Jacobson får en prispott på 10 miljoner dollar, vilket är runt 74 miljoner kronor. Tvåan satt inte lottlös och fick istället 5,1 miljoner dollar, medan trean vann 3,8 miljoner dollar. Innan svensken tog hem den här massiva prissumman hade han redan spelat ihop nästan nio miljoner dollar i turneringsvinster. Han slog igenom 2008 när han hamnade vid finalbordet i EPT Budapest. Innan dess har han haft två andraplaceringar i ”ETP Main Event” och en finalplats i WSOP.