Hitta bonus när du bettar på sport

Att satsa pengar på sportresultat har alltid varit populärt, men det blir bara mer och mer populärt. Inte minst har internet gjort det lättare att hitta de bästa oddsen, och dessutom få en bonus. Men det finns också en baksida, vilket bl.a. Uppdrag granskning har tagit upp.

Charmen med många sporter, inte minst fotboll, är att det oväntade händer ibland. Ett bättre lag kan förlora mot ett sämre. Tycker du dig se tecken på att ett av topplagen inte kommer att prestera sämre i sin nästa match? Kanske har du rätt.Golfbana

Genom att satsa pengar på matchen kan du se om du har rätt. Om du dessutom väljer att satsa pengarna på nätet, på en sajt som erbjuder bettingbonus, kan du vinna extra mycket pengar. Se bara till att pengarna du satsar är pengar som du har råd att förlora, för det händer också att ett bättre lag slår ett sämre.

Det är också möjligt att betta på annat än rena sportresultat. I USA går det att betta på huruvida Toger Woods kommer att synas mer i rutan än de andra spelarna när Genesis Open går av stapeln, skriver svensk golf. Det är också vanligt att det satsas pengar på vem som kommer att tilldelas Nobelpriset, framför allt i litteratur.

Bettingens mörka baksida

När det finns pengar att tjäna på matcher med höga odds ökar också intresset för att på olika sätt manipulera resultatet. Matchfixning har blivit ett påtagligt problem även i lägre divisioner i Sverige, vilket tar upp i reportaget från Uppdrag granskning. Ett varningstecken kan vara när en spelare bettar på det egna lagets match. Detta hände i Syrianska FC i Södertälje, och det var laget själva som anmälde spelaren.